Zelf uw huis schilderen, de voorbereiding!

Gaat u zelf uw huis schilderen? Dan is het handig om rekening te houden met enkele basistips voordat u begint met het daadwerkelijke schilderwerk. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Dé voorbereiding bij elke schilderklus

schilder benodigdhedenZorg dat de rest van je huis schoon blijft door zoveel mogelijk af te dekken met folie. De randen van uw muur of object kunt u afplakken met tape. Voordat u begint met schilderen is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon.

Houten oppervlakken

Gaat het om een houten oppervlak? Begin dan met het licht schuren van het oppervlak. Ontvet vervolgens met een schone doek met ammoniak of een ammoniakvrije allesreiniger zoals St. Marc, zodat de grondverf goed hecht voor langere tijd.

Muren verven

Bij het verven van muren dient u van tevoren goed te kijken of de muur gaaf is of dat er eerst plekken hersteld dienen te worden met plamuur. Schuur overtollig plamuur lichtjes weg met schuurpapier. Het is ook hier raadzaam om het oppervlak eerst goed schoon te maken met een sopje waarna u de muur kunt ontvetten. Bedenk ook goed of je kleine of juist grotere kwasten nodig hebt voor de schilderklus in verband met moeilijk bereikbare hoekjes.

Als u de omgeving heeft afgedekt, het te verven oppervlak heeft voorbewerkt en gereinigd en het juiste materiaal in huis heeft, dan kunt u pas beginnen met de verfklus.

Hulp nodig?

Komt u er zelf niet uit? Bel dan naar 0900 Schilder voor een gespecialiseerde vakman bij u thuis!

Bel ons op: 0900 7244533

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een schilder dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Schilder en maak een afspraak met de specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.