Verfsoorten

De schilders van 0900 Schilder hebben een groot assortiment aan verfsoorten. Zo zijn er verschillende soorten verf voor binnen en buiten.

Verf is in eerste instantie in te delen naar soort. Van elke soort verf zijn er weer een aantal typen verkrijgbaar. Zo zijn er verven op waterbasis (acrylaat) en verven die verdund worden met terpentine (alkyd). De meeste soorten verf zijn verkrijgbaar op waterbasis als wel op terpentinebasis. Een uitzondering hierop is muurverf dat met water verdund kan worden.

  • Acrylverf: dit is verf op waterbasis en daarom zeer geschikt voor binnenschilderwerk. Omdat de verf sneller verdampt dan verf die met terpentine wordt verdund, moet het vlot uitgestreken worden. In een kleine tijd kunt u een groot oppervlak verven.
  • Alkydverf: verf op terpentinebasis en daarom het meest geschikt voor buitenschilderwerk. Deze verf droogt minder snel dan verf op waterbasis en is daarom gemakkelijk aan te brengen.
  • Polyurethaanverf: een verfsoort dat zeer hard en slijtvast is. Het is een combinatie van Polyurethaan en alkyd of een combinatie van polyurethaan en acrylaat.
  • High solids: een verfsoort uit een oliemengsel van harde harsen. High solids is duurzaam en komt vooral voor in buitenproducten. De verf is zeer goed dekkend, waardoor u minder verf nodig heeft.
  • Speciaalverf: er zijn diverse speciaalverven. Zo kunt u met magneetverf een muur magnetisch maken en door schoolbordverf op een muur aan te brengen kunt u er later op schrijven. Ook betonverf en spuitlak kunnen uw woning een bijzonder accent geven.

Contact met 0900 Schilder

Wilt u meer informatie over de diverse verfsoorten? Of zoekt u een schilder bij u in de buurt? Vul dan snel rechtsboven uw woonplaats in. U krijgt dan een overzicht van schildersbedrijven uit uw regio die bij ons aangesloten zijn. U kunt ook bellen naar het telefoonnummer 0900 7244533. Op basis van uw postcode verbinden wij u direct door naar een schilder bij u in de buurt.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 7244533

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een schilder dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Schilder en maak een afspraak met de specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.