Decoratieve muurverftechnieken

Geef uw geschilderde muur een extra accent door gebruik te maken van enkele decoratieve elementen! Met deze tip heeft u goede handvatten om dat gemakkelijk zelf te doen. Hiermee maakt u de wand op een eenvoudige manier decoratief door gebruik te maken van uw eigen creativiteit!

Hoe gaat u te werk?

verschillende kleuren verfVoordat u begint kunt u het beste beginnen door de ondergrond te schilderen in een lichte basiskleur. Het werkt het makkelijkste om het gewenste patroon op een dik stuk karton uit te tekenen en dit uit te snijden, zo heeft u uw eigen sjabloon gemaakt waarmee u kunt werken. Bedenk goed hoe het sjabloon moet worden, welke vlakken zichtbaar moeten zijn en welke delen daarvoor uitgesneden dienen te worden. Zorg daarbij dat de randen breed genoeg blijven anders loopt de verf er gemakkelijk onderdoor.

Om de patronen recht op de muur te krijgen trekt u langs een waterpas een rechte lijn op de muur die gelijk loopt met de onderkant van het sjabloon. Plak vervolgens het sjabloon strak tegen de muur met schilderstape. Er bestaan speciale sjabloneerkwasten waarmee u eenvoudig op het sjabloon kunt deppen waarna uw ontwerp tevoorschijn komt! Wacht tot de verf bijna is opgedroogd voordat u het sjabloon verwijdert.

Hulp nodig?

Neemt dit werk iets te veel tijd in beslag voor u en wilt u er een vakman bij hebben die uw ontwerp secuur afwerkt? Neem dan contact op met een schilder van 0900 Schilder.

Bel ons op: 0900 7244533

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een schilder dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Schilder en maak een afspraak met de specialist in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.